Kinesisk Qigong kan hjælpe dig med at forvandle stress til indre ro

De klassiske stress-symptomer er fx dårlig søvn, spændinger i musklerne, ondt i maven, utålmodighed og en følelse af angst og utålmodighed. Denne Qigong-øvelse er simpel, men har stor effekt, hvis du gerne vil berolige nervesystemet. Men er stress virkelig så skadelig, som mange gør den til? Både ja og nej.

Hjernen kan godt li stress i små mængder

I små mængder og på det rigtige tidspunkt er stress både sundt og brugbart. Hjernen kan faktisk godt li det.

Stresshormonet adrenalin, har sikret menneskets eksistens i millioner af år. Fx hvis der kommer en stor lastbil susende imod dig, og du lige når at springe ind på fortovet – så kan du takke stresshormonerne for den hurtige reaktion.

MEN, problemerne starter, når kortvarig stress bliver kronisk.

Hvad er problemet med kronisk stress?

Problemerne opstår, når akut, kortvarig stress langsomt forvandler sig til en kronisk langvarig og usund stress – og bliver siddende i kroppen 24/7. Den vi begynde at tære på kroppens livsvigtige systemer. Hormonsystemet, fordøjelsessystemet, detox-systemet, kredsløbssystemet og respirationssystemet kommer på overarbejde dag ud og dag ind.

Løsningen er at skabe balance

Når du har været effektiv, arbejdet hårdt, spist for meget, danset for meget, studeret for meget, så gør det modsatte. Sov, meditér, slap af, drik the og læn dig fysisk og mentalt tilbage. Her taler jeg selvfølgelig om balancen mellem Yin og Yang-aktiviteter.

Qigong kan give dig følelsen af indre ro, som du måske aldrig før har mærket

Her på siden finder du en simpelt Qigongøvelse, som vil hjælpe dig med at skabe balance. Den vil bringe kroppen ind i det parasympatiske nervesystem – som er det modsatte af stress.

God fornøjelse.