Styrk dig selv med ukrudt – gå efter disse to for at rense og styrke leveren

 

Kære Læser,

den gamle kinesiske visdom repræsenterer en vifte af helbredelsesmetoder. I dag handler det om kosten. Hvis du vil bruge kosten som en form for medicin, er det vigtigt at alle smagsvarianter er repræsenteret i den daglige kost. Der er tale om den søde, den sure, den bitre, den salte og den sure smag. Mange går uden om den sure og den bitre smag og foretrækker sødt eller salt. Men for at skabe balance, er du nødt til at kombinere det sure og bitre med det søde.

 

Gå IKKE glip af de healende egenskaber, som både bittert og surt har at tilbyde.

 

Leveren elsker bittert og surt

Både i vestlig og kinesisk medicin er leveren (måske) det vigtigste organ vi har. Derfor hedder den LEVER. Den renser fx blodet og udfører 50 andre livsvigtige funktioner, som giver os energi. Ved at tilføre surt og bittert kan vi styrke leveren. Den sure smag virker sammentrækkende og den bitre smag virker udrensende. Det kan din lever godt li.

 

Dine fordele

Ved at styrke leveren bliver du stærkere både fysisk og psykisk – og med tiden får du måske et yngre udseende. I kinesisk medicin er leveren ansvarlig for sunde negle, hovedhår, skarpt syn og stærke og smidige sener. Som du kan se, så er der mange fordele ved at spise eller drikke bitre og sure ting, fordi de går direkte på leveren.

.

.

Gå i haven og find disse to 

I naturen finder du planter sprængfyldt med vitaminer og mineraler. Gå efter disse urter, hvis du vil styrke leveren. Her får du to, som du nemt kan finde og spise. Og det bedste ved det hele er at det ikke koster dig en krone.

 

 

1. Brændenælde

Brændenælde er meget blodstyrkende og derfor nærer den især leveren. De “stikkende”  planter indeholder bl.a. store mængder zink, som er vigtigt for vores kønshormoner. Brændenælde indeholder også meget jern, som kvinder ofte er i underskud af, hvilket kan medføre blodmangel og træthed. Derudover indeholder brændenælde meget betakarotin, B- og C-vitamin, kalcium, kalium, silicium og natrium. 

 

 

Se også akupressurpunktet som hjælper med at detoxe leveren

 

 

2. Mælkebøtte

Mælkebøtte indeholder næsten dobbelt så meget A-vitamin som spinat, persille og grøntkål. Mælkebøtte indeholder også meget kalium og mange andre gode vitaminer og mineraler. Mælkebøtteblade smager bittert og derfor har du ikke brug for ret meget, for at det har effekt. De grønne blade plukkes og tilføres fx en salat – eller du kan spise dem som de er. Eller hælde kogt vand og lave en the. Husk også at spise blomsten.

 

 

Sådan kan du gøre

Kog brændenælderne i 30 minutter og drik vandet som the eller i en smoothie.. Du kan også llade væsken indgå i fx kyllingesuppe. Smagen vil være neutral.

Kog brændenælderne i 30 minutter og drik vandet som the eller i en smoothie.. Du kan også lade væsken indgå i fx en kyllingesuppe. Smagen vil være neutral.

.

.

Put friske mælkebøtteblade og blomster i en blender med vand.

Trin 1: Put friske mælkebøtteblade og blomster i en blender med vand. Det behøver ikke været ret meget, for det er stærkt.

 

 

Blend et par minutter til du får en "giftig" grøn farve. I kinesisk medicin er grøn associeret med farven grøn. Så du er på rette spor, hvis du skal styrke leveren.

Trin 2: Blend et par minutter til du får en “giftig” grøn farve. I kinesisk medicin er grøn associeret med farven grøn. Så du er på helt rette spor, hvis du vil styrke leveren.

.

.

Hæld det hele igennem en "nøddepose", for at adskille fiber og væske. Drik en lille kop 2 - 3 gange dagligt eller efter behov.

Trin 3: Hæld det hele igennem en “nøddepose”, for at adskille fiber og væske. Drik en lille kop 2 – 3 gange dagligt eller efter behov. Det er noget bittert stads. Men husk: hver gang du drikker det, så styrker du leveren. Du får pænere hud, stærkere negle og hår – og så får du (måske) et bedre syn. Leveren “åbner” op til øjnene og forsyner dem med blod.

 

 

Anskaf dig fx denne her “nøddepose” – eller brug en si

.

.

God fornøjelse:)