Stilhed er kuren mod stress

 

 

Hvad er den rigtige stressbehandling for alvorligt stressramte?
Den rigtige behandling af stresssygemeldte er i øjeblikket et omdiskuteret emne. Nogle psykiatere, mener “Det er en stor fejl at sygemelde stressramte – fred og ro gør kun sygdommen værre”. Hvad er det rigtige at gøre, hvis du går ned med stress? Her får du en forklaring baseret på Traditionel Kinesisk Medicin.

 

 

Fred og ro er vejen ud af stress
Budskabet om, at fred og ro gør sygdommen værre, er ikke blot forkert, men også dybt skadeligt. Når nervesystemet i en længere periode har været belastet, så trænger kroppen til dyb hvile. Og ofte er der ikke kun tale om at holde fri en weekend.

 

 

Det tager tid
Som akupunktør er det min største opgave at styrke nervesystemet og tilføre kroppen ro og stilhed. Taler man om Yin og Yang er det især Yin-energien, som skal have ekstra meget omsorg til at starte med. Og det tager tid.

 

 

Disse “Yin- aktiviteter” kan bringe dig tættere på stilhed:

  • gå stille og roligt i skoven, naturen virker ekstremt Yin-styrkende
  • drik en kop the i stilhed uden at høre radio, chatte på fb eller se TV
  • praktisér det dybe åndedræt, ned i maven et sted under navlen
  • mediterér oftere eller lav tai chi
  • vær blid ved dig selv og bær dig selv som et nyfødt barn, som skal passes på

 

 

 

Praktisér stilhed i hverdagen
Er du en af dem som er gået ned med stress eller er tæt på, kan jeg anbefale at praktisere stilhed og tilføre hverdagen mere fred og ro. Det er ikke altid muligt, jeg ved det godt, men ved at være ekstra opmærksom, kan det lykkes.

 

 

P.S. Vil du have stresshormonerne hurtigt ud af kroppen, kan jeg anbefale dig at se nærmere på e-bogen om “det indre smil”.

 

 

Populære e-bøger der kan forandre dit liv

cover 2   Smil til hjertet2Blivstressfri..cover6