Så går vi i gang

 

Lær at trykke på det effektive akupunkturpunkt du ser på billedet

På billedet ser du det kraftfulde akupunkturpunkt, som er effektivt til stress. Hvis du trykker på det vil kroppen nedregulere stresshormoner i kroppen og samtidig styrke dine binyrer. Binyrerne , som er livsvigtige, er altid på overarbejde, hvis du er stresset.

På billedet ser du det kraftfulde akupunkturpunkt, som er effektivt til stress. Hvis du trykker på det vil kroppen nedregulere stresshormoner i kroppen og samtidig styrke dine binyrer. Binyrerne , som er livsvigtige, er altid på overarbejde, hvis du er stresset.

 

Mindsker stress og balancerer hormonerne – især godt for kvinder

Akupunkturpunktet på billedet hedder Milt 6 og er det 6. punkt på milt-meridianen. Det vil hjælpe kroppen med at nedregulere de to vigtigste stresshormoner, nemlig adrenalin og kortisol. Ved at aktivere akupunkturpunktet med fingrene, vil du efter noget tid føle dig mere rolig og mindre stresset. Denne behandling er især godt for kvinder, fordi det øger produktionen af hormonet oxytocin – et kærligheds og tilknytningshormon. Har kvinder for meget stress, producerer de mindre oxytocin. Det gør dem mindre lykkelige og kan give følelsen af ensomhed og depression. Undersøgelser viser at kvinder er mere udsat for stress, men akupressur på Milt 6 er selvfølgelig også for mænd.

 

 

Vigtigt

Fordi Milt 6 har stor indflydelse på livmoderen og kroppens hormoner, er det bedst at holde sig fra punktet under graviditet. Akupressur er meget mildere end nålebehandling. Men for en sikkerheds skyld: Vent med at bruge punktet.

 

 

Sådan finder du akupunkturpunktet

Find punktet på dig selv på både venstre og højre ankel. Det ligger én håndsbredde (fire fingre, undtagen tommelfingeren) fra den indre ankelkno. Gå efter ømheden, så er du det rigtige sted. De fleste punkter virker på en radius på ca. 1 cm, men jo mere præcis du er, jo bedre virker det. Selvfølgelig har nåle har en kraftigere virkning, men du kan nå rigtig langt med dette punkt bare ved at bruge dine hænder. Tryk ind så du mærker ømheden, og vent til ømheden forsvinder eller bliver mindre. Din krop vil reagere på dine tryk og give dig mindre stress.

 

..

Gå bare i gang – din krop vil reagere på dine tryk

Du kan ikke gøre noget forkert, hvis blot du går langsomt frem og bruger din sunde fornuft. Igen: Er du gravid, så vent med at behandle dig selv på dette akupunkturpunkt.

 

..

Kan jeg få mere at vide? JA, her er lidt mere information om det effektive akupunkturpunkt, som især virker godt på stress

Milt 6 påvirker 3 meridianer. Milt, nyre og lever-meridianen  mødes netop på det sted. Derfor kaldes akupunkturpunktet ofte “trafikpunktet”. I  de gamle lærebøger om akupunktur står der fx:

  • styrker fordøjen (fremmer evnen til at trække næring ud og lave det om til energi
  • fjerner fugt (dæmper inflammation)
  • giver en følelse af indre ro og velvære i kroppen
  • regulerer menstruation (har indvirkning på området ved livmoderen)
  • hjælper på ufrivillig abort og barnløshed ( har en evne til at holde sammen på organer, har en opadgående virkning på hele kroppen)
  • m.m.

God fornøjelse:)

 

Petro Mielczarek
Akupunktør siden 2003

 

.