Indre ro kan trænes

 

Indre ro kan trænes?
I mange år troede jeg, at jeg kunne tænke mig til mere indre ro. Men ofte var jeg for meget oppe i hovedet. Da jeg i 1999 startede med at træne tai chi, opdagede jeg at tankerne forsvandt for en stund. Der blev helt stille. Jo mere jeg brugte øvelserne til at få hjernen til at slappe af, jo mere overrasket blev jeg over effekten. Jeg holdt aldrig op med at træne. Og gør det stadig i dag. Hver eneste dag.

 

Prøv det her?
Led opmærksomheden ned i fødderne og dybere end i jorden. Et ordsprog siger “Where the mind goes the Chi flow”. Det betyder at energien flyder hen til det sted, som du fokuserer på. Ved at fokusere på fødderne, får du mere jordforbindelse. Tankerne holder op med at stige op i hovedet og du får mere overblik og klarhed.

 

Træn som du vil
Alt hvad der hedder yoga, tai chi, meditation, pilates er ofte discipliner, som aktiverer det parasympatiske nervesystem, altså det nervesystem, som beroliger kroppen. Det er ofte meget Yin-styrkende. Men ikke altid. 

 

 

Mie fortæller om sin oplevelse med sin Tai Chi-træning på en af mine hold

Tai Chi træning hos Petro har åbnet en ny bevidsthed for mig..

Jeg mærker hvordan alle mine andre redskaber forstærkes fordi jeg kommer hjem i min krop! Jeg er centreret og har hele tiden ubevidst fokus på at have jordforbindelse..
Jeg står langt stærkere i mig selv, urokkeligt bliver jeg stående i de udfordringer jeg møder!

Helt konkret giver det mig som underviser et langt større nærvær. Jeg kan være opmærksom på energien på holdet og fornemme dem jeg underviser.. Have alle sanser åbne  og mærke hvad der er behov for! Give alt hvad jeg har som entusiastisk formidler, men uden at overbruge mig selv som jeg plejer!

Det er meget powerfulde redskaber og jeg glæder mig til at tage de næste skridt på Tai Chi’ens vej..

Mie Nygaard Thomsen

 
 
 
 

Populære e-bøger der kan forandre dit liv

cover 2   Smil til hjertet2Blivstressfri..cover6