Lav din egen Yin-styrkende creme

  Set med kinesiske øjne

  Når kroppen er i underskud af kropsvæsker, mineraler og andre livsvigtige byggesten, kan vi opleve tørhed i hud, slimhinder, øjne og vitale organer. Proteinstofferne elastin og kollagen, som er vigtige for hudens elasticitet, bliver også svækket. Taler vi kinesisk medicin, er det, et udtryk for, at Yin er i underskud. Yin kan styrkes og bygges op både indefra, via kosten og ude fra via gode cremer og olier. Her kommer opskriften på en effektiv Yin-styrkende creme til at fugte huden. Den er lidt federe end almindelig creme, men er rigtig fugtgivende. Og det bedste er, at den er naturlig og hjemmelavet – helt uden tilsætningsstoffer.

  Du skal bruge

  • 1/3 dl. bivoks, kan fx købes som granulat i helsekosten
  • 1 dl. naturligt olie, fx jojoba eller mandel
  • 1/3 destilleret vand, fx rosenvand
  • 1 teske E-vitamin-olie
  • Eventuelt 50-100 dråber essentiel olie, fx abrikoskerne eller gulerod.

   Ønsker du en naturlig solfaktor i din creme, kan du bruge  hindbærkerneolie, som virker naturligt beskyttende.  

  Sådan gør du det nemt

  • Tag en skål. Bland de naturlige olier med bivoks 
  • Kog noget vand i en stor gryde
  • Put skålen i vandet og lad bivoksen opløse sig sammen med olierne
  • Tag skålen op fra gryden og lad den køle lidt
  • Tilsæt rosenvand og rør massen, så den er jævn
  • Vil du tilsætte essentielle olier, gør det nu

  Vil du tilsætte E-vitamin, skal cremen være næsten kølet ned, for ikke at beskadige E-vitaminen. E-vitamin producerer bl.a. elastin, som gør din hud mere spændstig og elastisk.

  Tidligere klient blev anbefalet at lave denne creme. Hun kom tilbage og fortalte om hendes resultater. Tak for hendes beskrivelse, som kommer her:


  Jeg lavede denne crememen, fordi jeg havde store problemer med stram, tør og sart hud. Efter at have købt mig fattig i specialcremer, lavede jeg denne her, som Petro anbefalede. Til min store overraskelse virkede den utrolig fugtgivende. Og at den er nem og billig at lave er kun et stort plus. Huden er blevet glat og blød og føles fugtig hele dagen. Kan bruges både som nat- og dag-creme. Jeg er stor fan.

  Bleg eller rød hud? Husk det her

  I kinesisk medicin skelnes der hele tiden mellem Yin (kulde) og Yang (varme), for at skabe balance. Hvis huden føles rød skal den køles lidt ned. Hvis den er kold, skal den varmen.  Normalt sker det helt af sig selv, fordi kroppen som udgangspunkt er selvregulerende. Her er et ekspempel på hvordan du kan hjælpe din hud ved at bruge principperne fra Yin og Yang.

  Har du tendens til varme og rødme kan tilføre cremen få dråber mynte, som virker kølende og sammentrækkende. Mangler din hud liv og føles bleg og kold kan du tilføre få dråber ingefær eller kanel, som virker varmende, bevægende og udvidende. Prøv dig frem, og læg mærke til at årstid, stress og andre udfordringer kan forskyde balancen mellem Yin og Yang.

  © 2021 Blivstressfri.dk - Ring til os på 26 28 22 20 - petrospost@gmail.com - Petro Mielczarek, Sadelmagertoften 163, 8270, Højbjerg Adm