Akupunktur er min foretrukne metode til at udskyde aldringsprocessen. Her er 4 grunde til at det virker. De er mere baseret på vestlig moderne videnskab, end kinesisk tankegang.

Akupunktur er et håndværk, hvor nålen bliver en forlængelse af behandlerens hænder. På samme måde som en hammer kan bruges på 100 forskellige måder, så kan nålen også give forskellige resultater. Derfor er det vigtigt at vælge sin akupunktør med omhu. Præcision, fingerfærdighed, nærvær, kendskab til kroppen og intuition er ifølge mig de vigtigste elementer.

Akupunktur er et håndværk, hvor nålen bliver en forlængelse af behandlerens hænder. På samme måde som en hammer kan bruges på 100 forskellige måder, så kan nålen også give forskellige resultater. Præcision, fingerfærdighed, nærvær, kendskab til kroppen og intuition er elementer der prioriteres højt under behandlingen.

.

.

I Kina er akupunktur en vigtig del af det etablerede sundhedssystem. Kan så mange mennesker tage fejl? Her får du 4 bud på hvorfor akupunktur og behandling med små nåle virker.

.

.

1.
Akupunktur har ikke nødvendigvis noget at gøre med energier, der flyder igennem kroppen. Det er et intelligent nervebaseret system, hvor hjernen og nervesystemet, får besked om at helbrede kroppen. Med andre ord bliver de selvhelbredende ressourcer aktiveret i din krop.

.

.

2.
Man skulle næsten tro at der er mineraler, vitaminer og bedøvelsesmiddel på spidsen af hver nål. For behandlingen giver en veltilpashed, der minder om dyb meditation. En af årsagerne til det, er at akupunkturpunkter påvirker hormonbalancen. Kroppen bliver badet i livsvigtige hormoner som fx endorfiner, dopamin, melatonin og selvfølgellig kærlighedshormonet oxytocin.

.

.

3.
Selv om nålene er ultra ultra tynde er det nok til at igangsætte kroppens selvhelbredende ressourcer. Hele systemet tror at “snitsåret” fra nålen er en trussel på dit liv.  (lidt på samme måde som et bistik. Vi “snyder” kroppen ved at stresse den en lille smule. Kroppen begynder nu at heale og reparere sig selv, der hvor det er nødvendigt.

.

.

4.
Akupunktur er også et kredsløbsbaseret system, som måske er hele forklaringen på at det virker. Stimuleres de rigtige punkter forøges kredsløbet lokalt med ca. 400%. Hvad tror du det betyder for dit helbred, når der bliver skruet op for kredsløbet på den måde? Efter min mening er det måske den vigtigste funktion akupunktur har.

.

.

Skal man tro på det for at det virker?
Det hjælper altid at komme med en positiv forventning til sin akupunkturbehandling, for placebo-effekten spiller altid en vigtig rolle. Undersøgelser viser at 35% af alt behandling er placebo-effekt. Og det er lige gyldigt om det er lægens piller, en vigtig operation eller akupunktur. Men som udgangspunkt er det ikke nødvendigt at du tror på det. Ofte vil akupunkturen selv overraske dig.

.

.


Jeg gik til min første behandling hos Petro med åbent sind, men også med lidt skepsis; for kunne en behandling virkelig have så stor virkning, som min veninde havde fortalt mig om? Jeg befandt mig på tidspunktet for behandlingen i en presset situation på grund af sygdom på hjemmefronten og en travl hverdag. Efter behandlingen følte jeg mig afslappet og godt tilpas – og det var så nok det, tænkte jeg. Det kom derfor temmelig meget bag på mig næste dags morgen, at jeg mærkede følelsen af lykke – for presset ude og hjemme var jo stadig det samme som før. Men overskuddet føltes større, og jeg følte mig mere glad. Kort sagt: Petros behandling havde virket – og det endda kun efter én gang!
Gitte

.

.

Efter at have døjet med en langvarig urinvejsinfektion og fået meget penicillin samt forsøgt med bl.a. tranebærsaft bestilte jeg i februar tid hos Petro. Fire gange akupunktur var, hvad det tog at jage lidelsen på flugt, hvilket jeg er meget taknemmelig over. Jeg har ventet lidt med at skrive, da jeg ville være sikker på, at virkningen holdt. Det gjorde den!  Jeg har tidligere haft gavn af Petros nåle i forbindelse med en dårlig skulder og ser ham som en dybt seriøs akupunktør, der i øvrigt har mange strenge at spille på og villigt øser af sin omfattende viden. Kan altså varmt anbefale ham. Stor tak til dig, Petro! 
Elin Madsen

.

.


Hvorfor vælge akupunktur?

 • Metoden er mindst 4000 år gammel og hører til verdens ældste medicinsystem
 • Virker på fysiske og psykiske problemer, fordi kroppen ses som en helhed
 • et præcist nåleindstik igangsætter mere end 200 helbredsfremmende processer i kroppen
 • styrker hjernen og nervesystemet og balancerer livsvigtige hormoner i kroppen
 • nedregulerer skadelige stresshormoner, så du sover bedre og er mere afslappet
 • fysisk og psykisk afslappende på muskler og sener
 • der er ingen bivirkninger ved akupunktur
 • blid og sikker metode der arbejder på kroppens præmisser
 • igangsætter kroppens såkaldte “selvhelbredende ressourcer”
 • akupunktur er en af de bedste metoder til de fleste smertetilstande
 • o.a.
  .

  .

Har du spørgsmål til behandlingen? Ring/SMS til 26 28 22 20.

.

.