Kære Læser, prøv den simple Qigong-øvelse og få mindre stress

Kalenderen siger marts 2023. Vi lever i en tid, hvor stress, for langt de flestes vedkommende, er blevet en naturlig del af hverdagen. Noget de fleste bare lever med.

Symptomerne er fx dårlig søvn, spændinger i musklerne, ondt i maven, utålmodighed og en følelse af angst og utålmodighed.

I små mængder og på det rigtige tidspunkt er stress både sundt og brugbart. Hjernen kan faktisk godt li det.

Stresshormonet adrenalin, har sikret menneskets eksistens i millioner af år. Fx hvis der kommer en stor lastbil susende imod dig, og du lige når at springe ind på fortovet – så kan du takke stresshormonerne for den hurtige reaktion.

MEN, problemerne starter, når kortvarig stress bliver kronisk.

Hvad er problemet med kronisk stress?

Problemerne opstår, når akut, kortvarig stress langsomt forvandler sig til en kronisk langvarig og usund stress – og bliver siddende i kroppen 24/7. Den vi begynde at tære på kroppens livsvigtige systemer. Hormonsystemet, fordøjelsessystemet, detox-systemet, kredsløbssystemet og respirationssystemet kommer på overarbejde dag ud og dag ind.

Løsningen er at skabe balance

Når du har været effektiv, arbejdet hårdt, spist for meget, danset for meget, studeret for meget, så gør det modsatte. Sov, meditér, slap af, drik the og læn dig fysisk og mentalt tilbage. Her taler jeg selvfølgelig om balancen mellem Yin og Yang-aktiviteter.

Qigong kan give dig en følelse af indre ro, som du måske aldrig før har mærket

Her på siden finder du en simpelt Qigongøvelse, som vil hjælpe dig med at skabe balance. Den vil bringe kroppen ind i det parasympatiske nervesystem – som er det modsatte af stress.

God fornøjelse.